duminică, 23 ianuarie 2011

Budinca de cartofi cu branza

Ingredinete reteta : cartofi, oua, smantana, branza de vaci, branza telemea, unt, faina, marar, sare,
Bogata in varietati de lactate si imbracata in haina pufoasa a unei budinci cu cartofi si faina, aceasta budinca poate fi deopotriva un aperitiv hranitor sau o simpla dar delicioasa gustare.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi, 4 – 5 oua, 250 ml smantana sau lapte, 250 g branza de vaci si 100 g branza telemea nedesarata, sau 250 g branza telemea desarata putin, 100 g unt, 50g faina, marar, sare.
Mod de preparare: Cartofii curatati se taie in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Se scurg bine si se zdrobesc, cu o furculita, cat sunt fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga branza rasa, untul moale, branza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita, smantana, galbenusurile, faina si mararul; se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie .Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca bine si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina sau pesmet. Se coace in cuptorul bine incins in prealabil. Se lasa 30-40 minute pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu