luni, 24 ianuarie 2011

Rulada din piept de gasca

Ingrediente:

1 piept de gasca, 50 gr cascaval, 100 gr sunca, sare, piper, 1 ceapa, 100 ml ulei, verdeata uscata, scobitori.

Mod de preparare

Pieptul de gasca se imparte in doua, fiecare parte se taie ca pentru snitel si se bate cu ciocanul. Foile de carne astfel obtinute se pun pe farfurie cu piper si sare. Sunca se taie in fasii subtiri, ceapa se curata , se spala si se taie rondele, cascavalul se taie feliute, cuptorul se incinge. In momentul in care avem toate componentele pregatite se formeaza rulada. Se pune o foaie din pieptul de gasca. Se adauga ceapa, cascavalul se ruleaza , se continua cu a doua foaie tapetata cu fasiile de sunca si se ruleaza. Rulada se prinde cu scobitori la baza astfel incat sa nu se desprinda pe parcursul coacerii. Se unge la suprafata cu ulei, se pudreaza cu verdeata aromata (cimbru) si se introduce la cuptor intr-o tava cu ulei. Pe parcursul coacerii se mai adauga din tava ulei pentru a obtine o crusta frumoasa. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa cateva momente sa se raceasca.

Mod de servire

Se portoneaza in felii potrivite , se serveste calda.
 

Adaugat de Bucataria Romaneasca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu