luni, 24 ianuarie 2011

File de pangasius crocant

Ingrediente:

4 buc file de pangasius
1 lamaie
2 lg faina de grau
2 lg malai
tarhon
ulei
sare

Preparare:
Se spala pestele si se taie bucatile in doua. Sucul de la o lamaie se amesteca cu tarhon si putina sare dupa gust. separat intr-o farfurie se pune faina de grau si malaiul.Inainte de prajire pestele se tine 10 min in sucul de lamaie cu tarhon. Apoi se trece prin fainuri si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se rumenesc la foc mediu pana capata o culoare aurie.

Mentiuni:

Se poate servi cu mamaliga si mujdei de usturoi amestecat cu surplusul de lamaie. Amestecat astfel se mascheaza gustul usturoiului, dar in acelasi timp se pastreaza aroma.
Se mai poate consuma si cu cartofi prajiti.( ca la britanici fish&chips)
Timp Preparare: 20 '
Complexitate: redusa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu